صنعت

آشنایی با برخی از استاندارد های مهم صنایع

استاندارد آلمان: GS ،DIN و DIN 1975) VDE)

DIN استاندارد آلمان:

DIN به آلمانی Deutsches Institut Fur Normung که نام یک سازمان ملی آلمانی است و در راستای استانداردسازی فعالیت دارد و عضو سازمان ISO دراین کشور می باشد.
DIN یک انجمن آلمانی ثبت شده و مقر آن دربرلین است. درحال حاضر حدود 30 هزار استاندارد DIN در همه زمینه های فن آوری وجود دارد.
این مجموعه درسال 1917 بانام NADI ( کمیته استانداردهای صنعت آلمانی) تاسیس شد و درسال 1926 بهDNA ‎ نام‌گذاری شد تا نشان دهد که در همه زمینه ها و نه فقط صنعت فعالیت دارد. در سال 1975 به نام DIN تغییر کرد و توسط دولت آلمان به عنوان سازمان ملی استاندارد (استاندارد آلمان) که منافع آلمان رادر سطح بین المللی واروپایی به عهده دارد شناخته شد.
درسالهای اخیر تعداد بسیاری از استانداردهای DIN با ISO و DIN EN جایگزین شده اند. بسیاری از استانداردهای DIN (استاندارد آلمان) پایه برای استانداردهای ISO می باشند که اغلب تغییرات جزیی هستند. اگر یک استاندارد ISO بدون تغییر اجرا شود درسطح ملی همان نام به استاندارد ملی داده می شود و فقط به آن DIN EN اضافه می گردد.
مجموعه استاندارد آلمان ( موسسه ملی استاندارد آلمان): استاندارد آلمان DIN جزو استانداردهای سخت گیرانه در دنیا می‌باشد که اکثر تولید کنندگان بزرگ دنیا از این استاندارد برای تولید محصولات خود استفاده می‌نمایند. موسسه استاندارد آلمان بیش از ۱۰۰ سال است که در این زمینه مشغول به فعالیت بوده و کلیه استانداردها، قوانین و مقررات ملی و بین المللی را متناسب با نیازهای کاربران و صنعت روز دنیا و آلمان در اختیار کاربران قرار می دهد.
DINاستاندارد آلمان

GS آلمان: Geprufte Sicherheit (دیگر استاندارد آلمان)

صدور گواهینامه براساس مقررات ایمنی کشور آلمان است که درهمه کشورها شناخته شده است. وکلیه ی قوانین کار با تجهیزات ولتاژ پایین را پوشش می دهد.

VDE آلمان :

(Verband Der Elektrotechnic) (دیگر استاندارد آلمان) تجهیزات مرتبط با برق

به غیر از DIN ,VDE و GS به عنوان استاندارد آلمان می توان به چند نمونه از دیگر استانداردهای مطرح دنیا اشاره کرد:

دیگر استانداردهای مطرح دنیا:

ISO استاندارد: (International Organization for Standardization)

در 24 ژانویه 1947 در ژنو سویس تاسیس شد. سازمان بین المللی استانداردسازیISO یک سازمان مستقل و غیر دولتی است که عضو سازمان های استاندارد 164 کشور دنیاست. ISO بزرگترین سازمان توسعه دهنده استانداردهای جهان است که با تدوین استانداردها و معیارهای مشترک سعی در همگام سازی نیازها و محصولات تمامی کشورها دارد. بیش از 20 هزار استاندارد درخصوص تمامی موارد تعریف شده است. این سازمان به توسعه تجارت جهانی به صورت عادلانه کمک می کند وسه زبان در آن مورد استفاده است.කර්මාන්තවලට ජාත්‍යන්තර ISO සහතික ලබා ගැනීම සඳහා අනුග්‍රහය - Adaderana Biz Sinhala | Sri Lanka Business News
انگیسی – فرانسه وروسی

NCE اروپا (Conformite Europeee) 

این عبارت فرانسوی بوده وبه معنی مورد قبول اروپا می باشد.علامت CE انطباق محصول با قوانین و مشخصات تعریف شده دراروپای متحد را نشان می دهد. به عبارت دیگر داشتن این علامت بیانگر رعایت حداقل الزامات اساسی تعریف شده درزمینه تولید محصولات جهت حفاظت از سلامتی وایمنی مصرف کننده ونیز محیط زیست می‌باشد.

تذکر: CE چینی China Export حروف C و E درنشان اروپایی فاصله بیشتری نسبت به نوع چینی خود دارند.

JIS (ژاپن): Japanese Industrial Standards

استانداردهای مورد استفاده برای فعالیتهای صنعتی در ژاپن را مشخص می کند.فرآیند استانداردسازی توسط کمیته استاندارد صنعتی ژاپن هماهنگ شده واز طریق انجمن استاندارد ژاپن منتشرگردیده است.ودر زمینه :معماری –کشتی –خودرو و … می‌باشد.

ASME: (آمریکا) American Societz Of Mechanical Engineers

انجمن آمریکایی مهندسان مکانیک: یک انجمن حرفه ای است که بیش از14هزارعضو در 158 کشور جهان دارد.این انجمن یک جامعه مهندسی – سازمان استاندارد- تحقیق و توسعه و ارایه دهنده آموزشی محسوب می شود.

ANSI: (آمریکا) American National Standards Institute

موسسه استاندارد ملی آمریکا یک سازمان خصوصی –غیرانتفاعی است که نظارت بر توسعه استانداردهای محصولات –خدمات – سیستم ها و پرسنل در ایالات متحده را بر عهده دارد.این سازمان استانداردهای ایالات متحده آمریکا را با استانداردهای بین المللی هماهنگ می کند تا محصولات آمریکایی در سراسر جهان مورد استفاده قرار بگیرد.

GB: (چینی) Guo Biao

استانداردهای ملی چینی: توسط اداره استانداردسازی چین که دو نوع است (اجباری و توصیه شده) اجرامی شود. به طور معمول هر 5 سال یک بار استانداردها بررسی می شود تا تحلیل کنند که آیا استانداردهای قبلی از کم و کیف مناسب برخوردارند یا نه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *